06 juni 2013

Dessert i burk

Finns det något bättre än picknick en skön sommardag? Nej, jag kan då inte komma på något..

Den perfekta picknick desserten ska var lätt att göra, smidig att bära med sig och lätt att äta ute i det fria, men framförallt ska den vara GOD, som all dessert ska vara såklart :). Jag gillar att göra picknick desserten i burkar, det är praktiskt och snyggt, knyt gärna en sked runt så är allt samlat:).




Dessa små godingarna vill jag varmt rekommendera, de var verkligen fantastiskt goda och slank ner hur lätt som helst, får nog bli till att göra fler väldigt snart igen, kanske rent av till helgen :)! De består av mynta och flädermarinerade jordgubbar, krossade cookies toppat med vaniljvisp.


Recept 
4-6 portioner

Mynta och flädermarinerade jordgubbar

1 liter jordgubbar
2-3 msk koncentrerad flädersaft
En näve mynta

Skölj, rensa och dela jordgubbarna i 1/2- 1/4 bitar. Skölj och hack myntan fint. Lägg mynta, jordgubbar och flädersaft i en skål och rör runt. Fördela jordgubbarna i burkarna. Fyll på med marinaden som blir över i skålen så att det täcker ca hälften av jordgubbarna. 

Krossa cookies, ca 1-2 st per burk och strö över. Vispa till sist vaniljvisp och fyll upp burkarna med den. Skruva fast locket och bind fast en sked, sen är det färdigt för picknick:). 


3 kommentarer:

  1. Smart (och snyggt!)att knyta fast skedarna på burkarna. Jag tycker att det är så snyggt med desserter i glasburkar, och din kombination lät underbart god!

    SvaraRadera
  2. Visst är det snyggt:), och smidigt! Denna kombinationen är underbar, min absoluta sommarfavorit:-)!

    SvaraRadera
  3. Undrar om man kan förbereda dessa dagen innan. 😍

    SvaraRadera