27 maj 2013

Celias ettårs dessertbord

Som jag tidigare berättat så har min minsting fyllt ett och precis som jag befarade så kom vattkopporna, som ett brev på posten, dagen innan hennes stora kalas skulle hållas. Storebror hade fått det exakt två veckor innan så det var ju väldigt väntat, men ändå väldigt störigt då jag verkligen gick och längtade efter att få göra färdigt hennes dessertbord. Ett dessertbord som jag gått och tänkt på i nästan ett år! När min syster träffade Celia för första gången så hade hon med en liten speldosa i form av en karusell till henne. Jag som är "tårtskadad" och har sett en del karuselltårtor bestämde mig där och då direkt för att det ska jag göra till hennes ettårs dag! Med tanke på att jag i normala fall brukar ändra mig sisådär hundra gånger så är jag väldigt imponerad över mig själv som stod fast vid min första tanke:). Hur dessertbordet skulle se ut och vad som skulle ingå har dock ändrats fram och tillbaka ett flertal gånger. Jag tänkte tivoli/marknad och det fick tillslut bli det övergripande temat i färgerna vitt, rosa och mintgrönt :).


Någon vecka innan kalaset var jag med i en liten tävling på bloggen Sweet And Simple och lyckades vinna ett presentkort på 300 kr på JISA designe :), det kom verkligen väl till användning, mycket fint fanns där inne. Bland annat köpte jag sugrören, karamellaskarna och washi tejpen där som jag använde till dessertbordet. Men det som var snäppet bättre än att vinna presentkortet var att jag kom i kontakt med Sabina som driver bloggen och hon visade sig vara en underbart snäll och gullig person. Jag hade haft tanken att göra cupcakes i strutar och ville ha tag i sådana strutar som är platta i botten så man kan ställa dem, men hitta det ingenstans. När Sabina sen lade upp en bild, i en bak relaterad fb grupp jag är med i, på just detta så vara jag ju bara tvungen att fråga var hon fått tag i dem. Det visade sig att hon precis som jag bor i Skåne och att dessa var köpta i en liten affär i Kristianstad. Nu ligger ju Kristiansstad visserligen i Skåne men dock väldigt långt i från Skurup där jag bor, så det var bara att leta vidare tänkte jag. Men det visade sig att Sabinas man har vägarna förbi Skurup i jobbet ibland, så hon gick och köpte strutarna till mig och ordnade så hennes mans arbetskamrat kom och lämnade dem till mig, hur gulligt är inte det?! Tusen tack igen Sabina:)! Jag är så glad och tacksam över alla "bakvänner" man fått genom alla olika fb grupper jag är med i, så otroligt mycket inspiration och hjälp som folk delar med sig av, det är verkligen guld värt!


Choklad cupcakes i strutar med hallonfrosting


Vanilj cupcakes med rabarber och vit choklad, toppade med whipped cream cheese frosting och jordgubbs strössel.


Själva tårtan bestod av one bowl chocolate cake bottnar, vaniljpannacotta med färska jordgubbar i ett lager och fluff gjort på Marabous jordgubb choklad. Gästerna stod och beundrade tårtan och hela dessertbordet och när alla var samlade så snurrade jag på tårtan och den började spela en melodi och rotera precis som en riktig karusell, hehe minerna var obeskrivliga :). Fyraåriga Freja stod brevid sin mamma och tittade på den snurrande, spelande tårtan med hakan nere i golvet och sa med stort allvar "Mamma, man vill ju inte äta tårtan, den är alldeles för vacker", hihi söta Freja! Vill ni se när tårtan snurrar så finns den inne på min fb sida,  klicka här, så kommer ni till den.

Tårtfatet har jag och svärfar gjort genom att försiktigt ta bort överdelen av den speldosa som Celia fick av sin moster när hon var nyfödd och ist satt dit en lite hårdare tårtbricka. det var verkligen på håret att det gick.   Hade tårtan varit liiite tyngre så tror jag inte den hade klarat det, men jag hade tur:). Vill tillägga att det såklart går att sätta tillbaka delarna på karusellen så den blir som vanligt igen:). 




Favorit cakepopsen (som är lite av ett stående inslag) var ju tvungna att vara med och popcorn tyckte jag också hade en given plats, väldigt populärt hos barnen:)



Jag ääälskar munkar, är det något jag vill ha när jag går på marknad så är det munkar! Dessa minimunkar är smaksatta med tutti frutti smaksatt vitchoklad och jag har gjort dem i ett elektriskt munkjärn, smidigt, lätt och inte alls så onyttiga som de friterade, men inget går upp mot de äkta munkarna ;).


Godispåse hör väl till kalas och såklart så fanns det även med på detta kalaset (även om dottern inte själv äter det än;)). Dessa små söta askar är därav fyllda med godis vilket såklart gladde barnen som fick mumsa i sig det:). 



Lite macaroner fyllda med lime/vit chokladganache och marshmallows (köpta) fick agera karameller i fina glas burkar.




Utöver det redan nämnd så fanns det även sockervadd, fruktsallad, läsk och små flaskor med sugrör i på dessertbordet. Det blev ett fantastiskt trevligt kalas precis som alltid när man får umgås med släkt och vänner!


8 kommentarer:

  1. Jättefint dessertbord! Älskar munkarna och allt annat fint! Tårtan var superfin, vilket jobb du har gjort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla!! Det var en del jobb ja, men dét var det värt, det är ju så hima kul med allt pill:)!

      Radera
  2. Jag har sett den på fb och måste bara säga att den är helt fantastisk. Bland de finaste tårta jag sett. Du är helt otroligt duktig.
    Annso

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad kul att höra! Din kommentar värmer verkligen:)!

      Radera
  3. var har du fått tag i strutarna som är plana i botten?

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag undrar samma sak som ovanstående! Tacksam för svar :) Fantastisk blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Felicia, jag har svarat Caramel på ett annat forum:). Strutarna är köpta hos våffelbagaren i Kristiansstad:).

      Radera
  5. Jag vet vet att vissa har fått köpa i olika hamburgerkedjor, dock mycket större ju men funkar de med:). Hoppas du får tag i några:).

    SvaraRadera